Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Αρωματικό λικέρ πορτοκάλι


Αρωματικό λικέρ πορτοκάλι

Υλικά:
10 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
700 ml βότκα
250 ml κονιάκ
1/2 ξυλάκι κανέλας
600 ml νερό
600 γρμ. ζάχαρη
1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Παρασκευή:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια μας και με το μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας. Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται χωρίς το λευκό μέρος της γιατί διαφορετικά θα μας πικρίσει το λικέρ!
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φλούδες, τις πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια έως ότου μαραθούν ελαφρώς. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση 2΄-3΄λεπτά. Αφού κρυώσει το σιρόπι το προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες, ρίχνουμε την κανέλα και σφραγίζουμε το βάζο. Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για μία εβδομάδα.
Έπειτα σουρώνουμε το λικέρ με ένα τούλι. Το βάζουμε σε μπουκάλια και μετά από τρείς εβδομάδες μπορούμε να το σερβίρουμε παγωμένο.

Σχόλια