Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Πορτοκαλάδα σπιτική συμπυκνωμένη


Πορτοκαλάδα σπιτική συμπυκνωμένη

Υλικά:
2 ½ φλ. ζάχαρη
4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ½ φλ. νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Παρασκευή:
Για την σπιτική συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα, διαλέγουμε αρωματικά πορτοκάλια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι να πάρει βράση, βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε για 2′. Αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σουρώνουμε το σιρόπι για μην φαίνεται το ξύσμα.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το χυμό. Ενώνουμε το κρύο σιρόπι με τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι, στο ψυγείο για 1 μήνα ή στην κατάψυξη για 4 μήνες.
Σερβίρουμε βάζοντας 1 μέρος σπιτική  πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη με 1½ μέρος κρύο νερό απλό ή ανθρακούχο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παγάκια.

Σχόλια