Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Πως επιλέγουμε τα καλύτερα πορτοκάλια


Πως επιλέγουμε τα καλύτερα πορτοκάλια

Ξεκινάμε επιλέγοντας τα κατάλληλα βάσει των χαρακτηριστικών τους: Για παράδειγμα, τα πορτοκάλια Βαλέντσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική μιας και είναι χυμώδη, έχουν απίθανη γεύση και υπέροχο χρώμα. Τα Σαγκουίνια θα ταίριαζαν πολύ σε μια σαλάτα. Έχουν λιγότερη οξύτητα και μπορεί γι’ αυτό τον λόγο να μοιάζουν πιο γλυκά από τα Βαλέντσια. Τώρα, όσον αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους: Η ύπαρξη του κοτσανιού είναι ένα πρώτο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε. Εκεί κρύβεται όλη η φυσικότητα του πορτοκαλιού. Αποφεύγουμε εκείνα που έχουν διάφορα εξογκώματα στην επιφάνειά τους ή είναι ιδιαίτερα μαλακά σε ορισμένα σημεία τους. Προτιμούμε τα πιο βαριά και –ειδικά αν τα θέλουμε για χυμό– τα λεπτό φλούδα. Τέλος, το φωτεινό χρώμα τους, η απουσία χτυπημάτων και σκουρόχρωμων κηλίδων, αλλά και το χαρακτηριστικό έντονο άρωμα είναι ακόμα τρία στοιχεία τα οποία μπορούν να μας οδηγήσουν στη σωστή επιλογή.

Σχόλια