Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Πώς συντηρούμε τους χυμούς για καιρό χωρίς να χάσουν τις βιταμίνες τους


Πώς συντηρούμε τους χυμούς για καιρό χωρίς να χάσουν τις βιταμίνες τους

Οι χυμοί διατηρούνται φρέσκοι στο ψυγείο για λίγες μέρες, αλλά η κατάψυξη επεκτείνει τη διάρκεια της ζωής τους για αρκετούς μήνες. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα μειονεκτήματα από τη συντήρηση χυμών στην κατάψυξη αλλά τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα.
Η κατάψυξη συντηρεί τους χυμούς για αόριστο χρόνο, η ποιότητα όμως αρχίζει να μειώνεται μετά από λίγους μήνες. Οι βιταμίνες αλλοιώνονται κατά την αποθήκευση, και όσο περισσότερο χρόνο μένουν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η απώλεια τους. Οι κατεψυγμένοι χυμοί θα χάσουν το 20 έως 50% της βιταμίνης C, μετά από έναν χρόνο. Για να κρατήσουμε την ποιότητα σε υψηλότερα επίπεδα, συσκευάζουμε τους χυμούς σε αεροστεγείς χοντρές πλαστικές σακούλες ή σε κουτιά καταψύκτη και τους καταναλώνουμε μέσα σε τρεις μήνες.
Για να είναι θρεπτικότεροι οι κατεψυγμένοι χυμοί μας, πρέπει να είναι φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά που να τα έχουμε μαζέψει μία ή δύο ημέρες πριν.
Η διατροφικής αξία και η ποιότητα των κατεψυγμένων χυμών όταν έχουν συσκευαστεί σωστά και τους καταναλώνουμε αμέσως είναι αρκετά υψηλή.

Σχόλια